Varför behöver vi vinterdäck på vintern?

- Jul 06, 2018-

Många förare byter däck när vintern kommer i Europa, men även vissa tycker att det inte är nödvändigt, eftersom de använder alla säsongsdäck.

Låt oss först kontrollera vad skillnaden är mellan dem. Titta på alla årstider och vinterdäck sida vid sida visar några visuella skillnader, och känner av det lite mjukare gummiblandningen i ett vinterdäck ger en viss sensorisk upplevelse av skillnaden också. När vi kör bilen på den isiga snövägen kan vi känna att greppet på vinterdäcken är betydligt bättre än alla årstider.

Vad är fördelen med vinterdäck på vintern?

Deras gummi är mjukare och blir mindre hård än ett normalt däck i kallt väder, vilket innebär att det kan deformeras vid behov. Det har fler sipes, vilket är vad alla de små snitten och spåren i ett däck kallas. Dessa sipes tar bort vatten från gränssnittet gummi / väg och ger mer gripande ytor.

Vinterdäck har även större slitbanor, vilket ger större och djupare ytor för att däcken kan bita in i den isiga / snöiga / vägen, och i snöiga förhållanden vill du faktiskt att däcket blir full med snö, eftersom snösnowen friktionsbindning är verkligen ganska bra. Det är därför som snögubbar håller sig ihop så bra som de gör.

Dessutom finns det dubbade däck; studded däck är spännande på ett slags fetish sätt, men de riva upp vägar, är olagliga många platser, och i de flesta fall behöver vi inte verkligen dem om du inte är på platser som Ryssland.

Det finns faktiskt mycket vetenskap bakom varför vinterdäck fungerar, men den stora sak att komma ihåg är att det inte bara hyser. Däcket är gränssnittet mellan bilens kraft och förmåga och vägen själv, och om däcken suger, kommer inte allt moment eller dragstyrning eller 4WD eller AWD att betyda en isbit.

Människor behöver vintrar på vintern, men tyvärr, bara 25 procent av snowbelt-chaufförerna passar sina fordon med vinterdäck, Quebec och många europeiska länder gör dem obligatoriska. Och du då? Tror du att du behöver vintrar?


sunny-雪地胎1.jpg