Vinterdäck

- May 22, 2019-

Vinter är säsongen som utmanar förare mest. Snö, sladd och is gör farliga pendlar som testar dragningen på däcken. Så det är vettigt att byta till vinterdäck när temperaturen sjunker och risken för ackumulering stiger.

När kvicksilveret sjunker, blir det gummi som används på däcken hårdare och blir mindre i stånd att erbjuda dragkraft för att gripa vägen. Vinterdäcken är konstruerade för att förbli flexibla och erbjuder djupare slitbanor för att minska snö och snabba uppbyggnad.

Vi föreslår att chaufförerna kan installera vinterdäck för 4 hjul, eftersom du bara använder snödäck på framsidan, betyder att dina bakdäck inte kommer att ha så mycket grepp vilket gör att din bil kan fiska eller snurra vid svängning eller bromsning. På samma sätt innebär montering av vinterdäck bara bakom hjulen som styrningen inte kommer att greppa såväl som de som ger strömmen till din bil. Resultatet är en förlust av styrning och övergripande hantering som kan leda till kollision. Det säkraste alternativet är att alltid installera fyra vinterdäck.

Använd inte heller vinterdäcken året runt, för det är inte vad de var avsedda för. Det smidiga gummit som ökar dragkraft vid kallt väder är för mjuk för att ge skarpt körprestanda och svar när temperaturen stiger. Den mjukare slitbanan kommer också att sätta ner snabbare i varmare väder, vilket innebär att du måste ersätta dina däck oftare - och det betyder att du kostar dig mer pengar på lång sikt.

图片1