När behöver däcken bytas ut?

- Mar 07, 2018-

Alla däck har en begränsning på designen i början av designen. När slitgränsen har uppnåtts kommer däckets prestanda att minska kraftigt, vilket resulterar i minskning av bromsytan, dålig avloppskapacitet och lätt borttagning.

När behöver du byta däck?

Det första däcket löper ut.

Även om ägaren vanligtvis kör en bil, hur bra vägen är, hur bra däcken bibehålls, och däcket tar lång tid, blir det gradvis gammalt. Däckets livslängd är vanligtvis ca 5 år, och däcket börjar bli äldre än det.

Den huvudsakliga manifestationen av däckåldring är ythärdningen, följt av sköldpaddsprickor. Åldrande däck förlorar sin motståndskraft. Fortsatt användning kommer att leda till deformation av slitbanan och risken för däckutblåsning.

Andra däck, sprickor etc.

Om däcket har en trumma, en spricka och så vidare, kan den observeras direkt av sig själv. Skador på sidoväggar, bulging och reparation mer än 3 gånger däcken måste bytas ut.

Tänk inte att däcken kommer att kunna användas tills de används. Faktum är att om det finns en av dessa situationer, ändras inget däck, vilket motsvarar en tidsbom som är knuten till sig själv, kanske när den kommer att explodera.

Du vet att däck inte tar initiativ till att säga "Jag kan inte stödja" för biltägarna, men ägarna kan bedöma huruvida däcken behöver bytas ut av deras observation och beröring. Även om de gamla däcken inte ser seriösa ut, bör biltägarna vara uppmärksamma.