Däckens slitstyrka på däcket

- Mar 07, 2018-

Oavsett vilken typ av däck, det kommer ränder på däcket. Märkningarna är huvudsakligen för att lägga till friktion av däck och spela en underhållsroll. Vilka är effekterna av markeringsdjupet på gaffeltruckens däck?

Ju djupare markeringarna är desto större är den elastiska deformationen av plåstret, det rullmotstånd som utgörs av förlusten av gaffeltruckens elastiska hysteres kommer också att tillsättas. De djupa markeringarna bidrar inte till däckens värmeförluster, däckets höjning, och den lätta riven och krossningen av den randiga roten på grund av kraftens kraftfulla straff. För låga markeringar påverkar inte bara deras vattenlagring och dränering, utan även det skadliga fenomenet "vattenskidor". Det framhäver också nackdelarna med slitbanan på slitbanan, så att funktionen hos den tidigare nämnda bilen försämras.

Som ett resultat är markeringarna för djupa och för grunda att vara bra. Målet är att märkningarna blir mindre och mindre i bruk. För att säkerställa effektiviteten hos ränderna har alla länder i världen gjort tydliga bestämmelser om slitgränsen för däckmarkeringar. Däckskulder i ett flertal delar vid munstyckets omkrets längs det skurna däckets slitgränslarmsignal "eller (och)" TWI "engelsksymbol. När det konvexa intervallet med slitna markeringar i botten av släkten är ca 1,6 mm (1/16 tum) har symbolmarkeringar tagits bort, så ljuskanten visade smala horisontella ränder för att varna föraren, måste däcket när det är nödvändigt att byta ut.