Tre steg för att maximera truck-däcklivet

- Jul 06, 2018-

Undersök slitbanan och känna gummit med fingertopparna för brister, Fingertopparna är mycket känsliga för förändringar i mönster och ovanligt slitage.

tu1.jpg

Tre delar är grunden för att få optimal avkastning på investeringar i lastbilsdäck.

1. Kontrollera och justera lufttrycket varje månad (åtminstone).

Att upprätthålla rätt inflationstryck är det enda effektivaste sättet att förhindra däckslitage och förbättra höljes livslängd och däckprestanda. Överinflation kan skapa prestanda, men under-inflation är mycket vanligare och dyrare, eftersom det kan skada däck genom att höja temperaturen.

"Otillräcklig inflation påverkar också bränsleekonomin."

Omgivningstemperaturen påverkar även inflationstrycket. Rekommenderat tryck sjunker en pund för varje 10 graders ökning i omgivande temperatur.

2. Kontrollera hjulinriktningen.

Ett bra truckinriktningsprogram kan öka ditt däckmiljö med så mycket som 30 procent.

Eftersom feljustering också ökar lastbilsrullmotståndet, lönar sig regelbundet kontroll och justering av justeringen med minskad bränsleanvändning.

3. Kontrollera regelbundet däcken.

Under månatliga kontroller av inflationstryck bör du leta efter oregelbundet däckslitage och köra din hand över varje däcks slitbana för att känna avvikelser.

tu2.jpg

Saker att checka på inkluderar ovanliga slitage mönster som fjäder eller cupping, "Miller säger." Det är viktigt att göra omedelbar anmärkning av slitage mönster. Se till att de anteckningar vid framtida inspektioner för att vara säker på att du har korrigerat problemet.

När du känner av slitbanan bör du inspektera hela däcken för skador som skador, sprickor, blåsor eller utbuktningar, säger Miller. Om skadorna är svåra ska däcket tas ur drift omedelbart.

tu3-1.jpg

tu3-2.jpg

Om det upptäckts tillräckligt tidigt kan oregelbundet slitage motverkas eller korrigeras för att förlänga däckens livslängd.