DET NYA EUROPEISKA TJÄRMÄRKET FÖRSLAGAS FRÅN MAJ. 17th, 2019

- Jan 31, 2019-

DET NYA EUROPEISKA TJÄRMÄRKET FÖRSLAGAS FRÅN MAJ. 17th, 2019

 

Den 17 maj 2018 offentliggjorde Europeiska kommissionen ett lagstiftningsförslag för att revidera det europeiska däcketiketten, som för närvarande genomgår lagstiftningens bedömning och antagande.


De nya prestationsindikatorerna kommer att ge konsumenterna bättre information om däckens miljö och säkerhet

I den europeiska regleringen om däckmärkning (EC / 1222/2009) införs märkningskrav med avseende på visning av information om bränsleeffektivitet, vått grepp och externt rullande ljud av däck. Syftet är att öka säkerheten och miljö och ekonomisk effektivitet av vägtransporter genom att främja bränsleeffektiva och säkra däck med låga ljudnivåer. Denna regel tillåter slutanvändare att fatta mer informerade val vid köp av däck genom att överväga denna information tillsammans med andra faktorer som normalt beaktas under inköpsbeslutsprocessen.


Kunderna bör uppmärksammas om att de faktiska bränslebesparingarna och trafiksäkerheten är mycket beroende av drivrutinernas beteende, särskilt följande: ekokörning kan avsevärt minska bränsleförbrukningen, däcktrycket måste vara korrekt och regelbundet kontrolleras för optimal bränsleeffektivitet och vått greppprestanda bör stoppavstånd alltid följas strikt. Kunderna bör informeras om att dessa 3 kriterier, även om det är viktigt, inte är de enda prestandaparametrarna.

blob