Off the Road Däck

- Jun 06, 2019-

USA är inte längre "CVD + ADD" för kinesiska OTR-däckDen 7 maj, lokal tid, meddelade det amerikanska handelsdepartementet att det skulle återkalla skatteordern "CVD + ADD" på kinesiska terrängdäck (OTR).


Det rapporteras att efter den 4 februari 2019 kommer Kinas export av OTR-däck till USA inte att omfattas av antidumpningstullar och utjämningstullar.


Enligt uppgifterna har USA implementerat "dubbel motstånd" på OTR-däck från Kina i mer än tio år.


Påverkat av detta har antalet kinesiska OTR-däck som exporteras till USA minskat år för år.


Den 13 april 2017 beslutade det amerikanska handelsdepartementet att antidumpningsskattesatsen och utjämningstullsatsen för Xuzhou Xugong Tire Co., Ltd. var 33,08 respektive 46,01%.


Antidumpningstullsatsen för däck från Guizhou och andra däckstillverkare är 105,31%.


Utjämningstullsatsen för Guizhou-däck var 34,46% och den för andra företag som granskades var 40,24%.


Dessa "dubbla omvända" sanktioner har haft en stor inverkan på den kinesiska däckexporten.


Under 2017 exporterades de "T-formade däcken med en fiskbensslidbanan eller liknande slitbanan och en tvärsnittsbredd på> 24 tum" till USA för ett totalt värde av 23,92 miljoner US-dollar.


”Andra jordbruks- eller skogsbruksfordon, liksom nya pneumatiska gummidäck för maskiner”, med ett exportvärde på 66,52 miljoner US-dollar.


År 2018 var de två siffrorna 4,5 miljoner respektive 1,592 miljoner dollar.


Vissa analytiker tror att den allvarliga bristen på marknadsförsörjning är ett viktigt skäl för USA att avbryta den "dubbla oppositionen."


Tyre World Network fann att det amerikanska handelsdepartementet i augusti förra året redan hade dragit tillbaka antidumpningsundersökningen mot indiska OTR-däck.