NAMA fokuserar på kundservice och marknadsföring

- Aug 21, 2020-

NAMA Fokus på kundservice och marknadsföring


Fler och fler företag inser att det i denna tid av sociala medier och online-recensioner att kundservice och marknadsföring går hand i hand. Faktum är att marknadsföring till befintliga kunder alltid kommer att ge en högre svarsfrekvens och avkastning på investeringen än marknadsföring till allmänheten .

Här delar vi en av våra partners som har samarbetat med NAMA i över 10 år. Efter långvarigt stöd för produkt- och varumärkesbyggande har han redan varit välkänd i den lokala däckindustrin och de omgivande länderna. Partnern beundrar "NAMA är en hjälpsam och lösning för kunden, särskilt för distributörernas varumärke kontinuerligt uppgradera!"

NAMA kommer att ge fasta stöd för globala partners för att skapa ett bra lokalt varumärke, oavsett NAMA, andra varumärke Demeter eller ditt eget varumärke, från små som design och göra skräddarsydda marknadsföringspresenter, banderoller, affischer etc för att planera hela företagets årliga marknadsföring, bygga upp butik och varumärken, till och med att utveckla ditt privata märkningsprojekt offshore. Vi kommer att vara dina pålitliga och lojala partners på samma båt!

图片1