Huvudfaktorer för användning av gaffeltruckar

- Mar 07, 2018-

När gaffeltrucken går framåt är däckets krafter i en störning. Det finns en direkt kraft i rak riktning, och det finns längsgående och tvärgående krafter i tangentriktningen, vilket medför att relativ glidning av däcket i dessa riktningar leder till slitbanans slitage. Den andra, i däcklagerdeformationen mellan det yttre röret och innerröret, mellan däck och fälg och däck och vägen kommer också att attackera konflikten, så att däcktemperaturen läggs till minskar de mekaniska egenskaperna.

Vid ett visst däcktryck orsakar däcköverbelastningen att avböjningen ökar, spänningen ökar sladden och sladden, det är lätt att bilda sidoväggsledningen bruten, löst och skikt delaminering, sladdstyrkan kommer att gå utöver planeringen utlovat belastning och däckjordtryck, den tillsatta värmen. För att minska matrisen temperatur lägger lager. Även när ett hinder uppstår kan även en liten sten orsaka kronans explosion. Övningen har visat att när vändningen på väg och ojämn väg, när däckbelastningen överstiger 20%, kommer resan att förkortas med 35%. När det överstiger 50%, kommer det att förkorta 59% och överstiga 1 gånger, det kommer att förkorta mer än 80%.

Två på grund av skillnaderna mellan fram- och bakaxelbelastning är inte densamma, drivhjulet och rattets driftsegenskaper och vägförhållanden är inte desamma, däckslitaget är inte detsamma, om det inte ersätts med samma axel på båda sidor av samma fabrik, skala, struktur, nivå och markeringar på däcken, kommer att accelerera slitage på däck.

På tre kommer trycket att däckas och hastigheten, tillägget, förvrängningen, deformationsfrekvensen för däckkroppen och däckets omkrets- och sidovibration av den (stationära vågformen) ökas och förekomsten av inre konflikt i tidsenhet för värmekombinationer minskar däckets prestanda, och presenterar slitbanan och slitbanan för att påskynda däckslitaget och skadorna.

Fyra, när däcket attackeras av fett, syra och alkaliska ämnen och hög temperatur under en längre tid, kommer de fysiska och kemiska egenskaperna hos däcket att förändras, lastkapaciteten kommer att minska kraftigt, och däcket kommer också lätt att brista. Dessutom kommer de däck som har korroderats av olja att falla i ett block av atmosfär, ett litet område av gummi som faller utanför däcket och avskiljningen av sladden från gummi och gummi. Eftersom plåstret inte är kompatibelt med oljebärande gummi, även om det skadade såret är mycket litet, förlorar det också möjligheten att reparera.

Fem, vägen har ett stort inflytande på däckets livslängd. Det påverkar konflikten mellan däck och mark och däckets dynamiska belastning.