Hur att behålla däcken på vintern

- Mar 07, 2018-

Som ”kör benet” av kroppen, kan däcket stödja kroppen, buffert yttre inverkan, inser kontakt med vägen och säkerställa att köra fordonet. Däcket är därför en viktig fordonet ”andra arm”. I den kalla vintern är det en utmanande säsong för majoriteten av ägarna. Som ordspråket går: resan börjar med det första steget. Så däcket underhåll är mycket viktigt, och det är en viktig garanti för säkerheten i bilen på vintern. Hur kan vi hålla däcken ”unga och vackra”?

1. var uppmärksam på städningen av huden - stärka skyddet och renlighet

Särskild uppmärksamhet bör ägnas rengöring av däcken före och efter en kall vinter körning. Innan körning, kontrollera huruvida de fyra däcken har kulor, sprickor, nedskärningar, naglar, läcker, deflaterat däck och onormalt däckslitage, för att undvika fara under körning. Vi bör särskilt uppmärksamma villkoret slitage av däck mönsterdjup och tröttar kanten. Om däcket är dåligt eller lufttrycket är onormal, kommer det lätt orsaka onormalt däckslitage.  Efter körning, för att kontrollera huruvida däcket trampa diket med stenar, järn naglar eller andra hårda föremål, om någon, måste omedelbart rensa

2. hålla hudens elasticitet - garantera uppblåsning trycket

Vintertemperaturen är låg, enligt principen ”Rezhanglengsuo”, däcktrycket kommer att minskas, så behovet att på lämpligt sätt öka däcktrycket, annars inte kommer bara att öka bränsleförbrukningen för bilar, kommer att påskynda slitaget på bildäck; samtidigt, bör undvika däcket trycket är för högt, fordonskontroll påverkar särskilt bromsning. Vintertid rekommenderar vi blåsa tryck på 10 till 15% högre än standard, men det bör inte överstiga det högsta uppblåsbara trycket anges i produkthandboken, som också kallas ”moderation”.

3. Akta dig för gallring av nagelbanden--uppmärksamhet att bära märken

Det är stor skillnad mellan dragkraften och grepp av nya däck och gamla. De slitna däck, även vinterdäck, kan inte spela en roll på is och snö. Däcket bör därför ersättas i tid enligt villkoret slitage. Om däcket är sliten för slitbanan, återstår bara 1,6 millimeter i spåret, så däcket måste bytas på att tid, då däcket måste bytas, annars bilen kommer glida lätt.

4. stegvisa justering - kontroll av körhastighet

I den kalla vintern, vissa ägare starta för fort, bilen slår plötsligt i sin tur, inte för att lämna en bil däck nyckel förberedelse tid, ägaren av nödsituation, nödbroms och vägen är inte en bra plats med hög hastighet och stop däck Guaceng hinder och så vidare , kommer att orsaka svår däckslitage, vilket minskar livslängden på däcket.

Det kan ses att goda körvanor är det mest direkta och effektiva sättet att hålla däcket ”ungdomlig och vacker”, och även livet säkerhetslinan som många ägare behöver uppmärksamma.