HUR KONTROLLERAR TIRE PRESURE

- Sep 27, 2018-

Idag, vi, NAMA TIRE, skulle vilja dela med dig lite däckkännedom: HUR KONTROLLER TRÄDTRYCK.


Vänligen se nedan indikatorer och steg:

blob.png

1. Börja med kolda däck om det är möjligt

Fordonstillverkare anger PSI - bokstavligen "pounds per square inch" tryck - förutsatt att däcken är kalla. Däck anses kallt när fordonet har parkerats i tre timmar eller mer, eller om fordonet har körts mindre än en mil (1,6 km) med måttlig hastighet. PSI är den enhet som din tryckmätare använder för att ge avläsningar.

2. KONTROLLERA TILLVERKARENS REKOMMENDERADE PSI

Titta på förarplatsens dörrklaff eller din bruksanvisning för att hitta det rekommenderade kyldäck PSI för din fram- och bakdäck. Om du inte hittar det, bör du kontakta din bilhandlare, tillverkare eller en kvalificerad däckspecialist.

3. Skriv ner PSI för varje tåg

Om ditt fram- och bakdäck kräver olika trycknivåer, skriv ner rätt PSI för var och en för att undvika att bli förvirrad när du rör dig runt ditt fordon och kontrollerar däcktrycket.

4. KONTROLLERA TRYCKTRYCK MED DIN ANVÄNDNING

Ta bort ventilkåpan från ett av dina däck. Placera sedan tryckmätaren på ventilspindeln och tryck ner tillräckligt hårt så att ljudet försvinner och din mätare ger en läsning. Med en standardmätare trycker lufttrycket en liten stång ut från mätarens botten. Mätningsenheter är etsade i baren. En digital mätare visar dig läsningen på en skärm.

Skriv ner läsningen och upprepa processen för alla fyra däcken.

5. Fyll i den rekommenderade PSI

Använd en luftkompressor för att fylla på alla däck med lågt tryck. Många luftkompressorer är olika, så läs noga noggrant för att du ska använda den korrekt.

Om du använder luftkompressorn vid en bensinstation, var noga med att parkera så att slangen når alla fyra däcken. Sätt in byte i maskinen tills du hör att motorn är igång. Fyll i varje däck genom att placera slangens ände över ventilspindeln och tryck på spaken.

Med hjälp av en bensinstation innebär luftkompressorn att dina däck kan vara "heta". Om det är nödvändigt att justera trycktrycket när däcken är "heta", sätt sitt tryck till 4 psi (14 kPa) över det rekommenderade kalltryckstrycket. Kontrollera om trycktrycket är däckt när däcken är kalla.

Efter att du fyllt på dina däck, använd mätaren för att kontrollera trycket igen. Vid det här laget är det ok om du fyllde på däcken eftersom du alltid kan låta lite luft tillbaka. Kör aldrig på överfläckade däck. Overinflation kan resultera i minskad dragkraft, för tidigt slitage och minskad slagabsorption.

6. REPEAT: KONTROLLERA TRYCKTRYCK MÅNAD

Gör ovanstående procedur en månadsritual. Regelbundet kontroll av ditt däcktryck är det bästa sättet att se till att dina däck aldrig dyker långt under den optimala PSI.