All Terrain Däck

- May 10, 2019-

Detaljer om alla terrängdäck

image

Terrängsdäck prioriterar och balanserar både terräng- och off-road prestanda egenskaper, och underlättar överland äventyr utan för stor kompromiss av daglig körning. Terrängsdäck har ofta de höga punkterna inom terrängdäckstekniken, inklusive starkare slitbanor och förstärkta sidoväggar, djupare och mer funktionell slitstyrka och allt bättre hållbarhet.

 

Absolut, det är tanken på att åka off-road med ett terrängdäck. Terrängsdäck rekommenderas för förare som spenderar upp till 50% av sin körtid på vägen.

Medan de flesta terrängdäcken inte riktigt kommer att ge offroadprestanda för ett legitimt terrängdäck, är många moderna terrängalternativ helt tillräckliga för att möjliggöra rimliga backcountry-äventyr när de är monterade på en 4x4. (Även om du kanske vill tänka två gånger om den svarta diamantslammosen ...)

Utifrån perspektivet på terrängföreställning och dragkraft kommer skillnaden mellan de två typerna av däck ner till förmåga. En damm / terrängdäck är speciellt konstruerad för maximal dragkraft vid utmanande terrängförhållanden, terrängdäck balanserad på väg och offroad. Detta innebär att terrängdäck är mer kompromiss (och därmed mindre kapabla) terräng, men terrängdäck är långt mindre en kompromiss när det gäller alla aspekter av körning på väg. Under tiden finns det inte en körsträcka för däck och däck, vilket ofta ger lägre prestanda och hanteringsegenskaper för gataanvändning än originalutrustning (OE) -däck.

De flesta vägarna, originalutrustning SUV och lastbil däck är alla säsong. Terrängdäck är också utformade med fyra säsongsanvändningar i åtanke. Terrängsdäck kvalificerar sig för slam och snö ("M + S") dragkraft, vilket är synonymt med hela säsongens prestanda. Och idag kvalificeras en växande lista med terrängdäck för vintertraktionsgrad (3-Peak Snowflake) som betecknar överlägsen prestanda i snö.

 

Lastbilar, SUV och vissa överkorsningar kan dra nytta av utförandet av ett terrängdäck. Fordon med fyrhjuls- och fyrhjulsdrivna dragsystem kommer bäst att kunna uppskatta fördelarna med terrängdäckets dragkraft.