All Season Däck

- Jun 22, 2018-

Vad är alla säsongsdäck?

Allsäsong däck är konstruerade för att användas året runt i länder med tempererat klimat som Storbritannien. De är utformade för att ge god grepp under sommar- och vinterförhållanden, vilket gör att du säkert kan använda samma uppsättning däck hela året.

Tillverkare av heltäckande däck uppnår detta genom att använda en kombination av dekkdäck och gummiföreningar som finns på sommardäck med de som används för vinterdäck. Det låter för bra för att vara sant?

All-season däck - fakta all-season däck är naturligtvis en kompromiss. På sommaren får du lite bättre grepp från sommardäck och i vinterförhållanden kommer engagerade vinterdäck att fungera lite bättre.

Å andra sidan, med användning av heltäckande däck ger du en acceptabel prestanda året runt utan kostnad och besvär för att byta hjul eller däck två gånger om året (och lagra en uppsättning däck året runt). Allsäsong däck är mycket bättre i snö och is än sommardäck men fungerar bra även i varma och torra förhållanden.

Om du är orolig för att förlora prestandafördelen med sommardäcken, kom ihåg att de flesta delar av Storbritannien har mer än 1O dagars frost i ett år. Dessutom har sommartemperaturerna under de senaste 3O åren inte i genomsnitt mer än 17 grader C, utom i London. I många delar av Storbritannien är genomsnittliga sommartemperaturer betydligt lägre.

Sommardäck är utformade för att fungera bäst över 7 grader Celsius och vinterdäck är utformade för att fungera bäst under 7 grader Celsius. All-season däck sitter i mitten och ger en helårsåtgång som vi tror är idealisk för många brittiska bilister.


Är de lämpliga för alla bilar?

Allsäsong däck kommer i ett begränsat antal storlekar än sommar- och vinterdäck. De är lämpliga för de allra flesta vanliga bilar på Storbritanniens vägar familjebilar, personbärare, hatchbacks, SUV och även de flesta skåpbilar.

Förare av högpresterande bilar ställer mycket tyngre krav på sina däck och kan få svårt att få alla säsongsdäck de storlekar och hastighetsbetyg de behöver. Om så är fallet är lösningen att hålla fast vid att använda sommardäck i sommar- och vinterdäck (om det behövs) på vintern.

Kom ihåg att som vinterdäck ska alla säsongsdäck monteras på alla fyra hjul i bilen, inte bara fram- eller bakhjulen. Att fästa olika typer av däck på framsidan och baksidan av din bil kan orsaka oförutsägbar hantering.


all season tire.jpg