4 tips

- May 13, 2019-

4 tips för sommardäckssäkerhet

När temperaturen börjar stiga, kan du kontrollera att däckens lufttryck kan skydda dem från värmen när du slår på väg i sommar. Oavsett om du vandrar längdskidåkning eller helt enkelt till och från jobbet, desto mer värme dina däck utsätts för kan innebära potentiella problem på vägen.

Friktionen från dina däck som rullar, vrider och bromsar i kombination med högre beläggningstemperaturer och slitna däck kan leda till däckutblåsningar. Att känna till däckens skick kan hjälpa till att hålla ditt fordon väl underhållet såväl som dig och din familj säker på vägen.

4 tips:

För att vara säker på vägen i sommar, känn dina nummer och följ dessa enkla TIRE-tips: slitbanans djup, inflationstryck, rotation, utbildning.

1.        Glöm inte att kontrollera ditt däcks slitbana innan du träffar vägen. Slitdjupet avser mängden slitbanor på ett däck, vilket kan påverka hantering, dragkraft och stoppavstånd, särskilt på våta vägar. De flesta nya bildäck börjar med 11/32 tums slitbanor. Om dina däck inte har minst 2/32 inches är det dags att byta ut dem. Använd "penny test" genom att hålla ett öre upp och ner i ett slitbanespår. Om Lincolns hela huvud är synligt, är din slitbana bortom det lagstadgade minimikravet och det är dags att ersätta dina däck.

2.        Kontrollera ditt däcktryckstryck minst en gång i månaden för att försäkra dig om att de ligger vid lämpligt inflationstryck. Lågt däcktryck leder till minskad styr- och bromsstyrning, dålig gas körsträcka, överdriven däckslitage och möjlighet till däckfel. Temperaturförändringar påverkar däcktrycket. För varje 10 graders temperaturändring ändras däckens lufttryck 1 PSI (pund per kvadrattum).

3.        För att öka slitbanans livslängd och släppa ut din körning, rotera dina däck varje 6.000 miles eller tidigare om oregelbundet eller ojämnt slitage utvecklas.

4.        Håll dig utbildad på dina däck och vad du behöver göra för att hålla dem säkra. Inspektera dina reservdelar och överväga en vägplan assistansplan. Vissa bilar är försedda med löpande däck, vilket möjliggör fortsatt körning utan lufttryck i upp till 60 miles vid hastigheter upp till 55 km / h, men de flesta fordon är utrustade med antingen ett reservdelsreservat eller däckreparationssats. Kontrollera din bagageutrymme för att se vad ditt fordon innehåller. Förare som är osäkra på däckens skick bör konsultera en expert och besöka en rabattdäckplats för en gratis säkerhetsinspektion är ett bra ställe att börja.


NAMA märkesdäck är engagerade i att tillhandahålla högkvalitativt brett utbud av personbilar och däck till dig. Välj NAMA, ha en säker resa.