Varför de flesta av däckens färg är svarta

- Mar 07, 2018-

På nittonde århundradet föddes det första bildäcket vid den tiden, han insisterade gummi naturen - vit; singelfärg är vanligtvis inte nöjd med ägarna för att söka diversifiering, vi börjar delta i alla slags däck fläckar är inte samma, som börjar med däckfärgen bytbar; 1915 var kolsvart material i däcket, vi fann plötsligt att i svart efter däckets slitstyrka är 4-5 gånger svartvitt däck; däcket började förena världen. Solid däck prislista Xiaobian berätta varför är svart? Det kan hända att däcken bara kan vara svartfärg? Är inte vit, rosa, regnbågfärgad? Faktum är att denna fråga för mer än 100 år sedan trodde att praktiken är det slutliga resultatet med kraft och vitalitet, är vi valet av svart och är överens om utan tidigare samråd.

Däckhistorik: från svart till färg upplösande med färg

På nittonde århundradet, första gången bildäcken föddes, insisterade han på gummi natur - vit; singelfärg är vanligtvis inte nöjd med ägarna för att söka diversifiering, vi börjar delta i alla slags däck fläckar är inte samma, som börjar med däckfärgen bytbar; 1915 var kolsvart material i däcket, vi fann plötsligt att i svart efter däckets slitstyrka är 4-5 gånger svartvitt däck; däcket började förena världen.

Kontraangreppet: en youshiwuzhong upprymd med färg i ett obrutet linjetest

På 1950-talet, de höga på de rika adelsmännen för att flaunt sin ädla storhet, återigen släckte däcket, desto mer direkt och rakt i måla på däckets utsida och tvätta tvättborste, kan utborstning vara oseriöst med färg! Nu XX-färg dagligen skriker "skriva dag", så det var från förra seklet i sökandet efter kreativ däcktvätt? Men detta anständigt fungerar lätt oavslutat, en lång tid, färgen är lätt att falla av, flecky är väldigt ljuv, den blir gradvis övergiven. På 60-talet kom de vita däcken tillbaka till världen. Fastän förbättringen gjordes förbättrades deras funktioner inte mycket. I stället ökade kostnaden kraftigt. Det är dessutom svårare för människor att uthärda. Därefter blev färgen brun och gulgad, så den avtog gradvis.

Sedan på 80-talet kom de vita typografiska eller vita sidobandarna ut, och nu de blomstrande länderna utvecklade vissa företag även transparenta däck, men den praktiska betydelsen är inte stor. Tillsammans med utvecklingen av vetenskap och teknik, är kiseldioxiden istället för kolsvart, däck och en hårdskärmad riotös färg, mycket mer sofistikerad, men marknaden är fortfarande inte hög tolerans.

"Färg" lockar ineffektivt, återgå till originalet

Genom tvåhundratalet "färg" för att inducera, i "avvikande" ingen frukt, har vi gradvis blivit vana vid svart, känner sig inte så bländande, lång person hjärnas inte längre med däckfärg för att flaunt identitet. Svart är fortfarande däckindustrins manipulering, men tekniken ger också däcken mer färg, bara som en lastning och modig existens.