Däckbyte

- Aug 14, 2018-

När behöver jag byta ut mina däck? Ska jag byta ut alla 4 däck? Kan jag komma undan med att byta 2 däck? Det spelar ingen roll om mina nya däck är monterade? Det här är alla viktiga frågor att fråga när du börjar tänka på att byta däck eller om du olyckligtvis hamnat i ett nödscenario där en däckbyte behövs omedelbart. Här är några viktiga fakta och tips att veta när du byter däck på ditt fordon.

Hur vet jag att mina däck behöver bytas ut?

1.     Lågtäckdäck

o     Department of Transportation (DOT) anser att däckens slitbanans djup understiger 2/32 "efter att ha nått slutet på nyttjandeperioden och bör bytas ut.


2.     Däckskada

o     Om ditt däck är punkterat i ett område som inte kan repareras eller om det finns något material som stål eller tyg som är synligt och synligt, måste däcket repareras eller bytas omedelbart.


3.     Oregelbunden slitage

o     Kontrollera visuellt däcken för ojämn eller oregelbunden slitage, utbuktningar på sidoväggar eller andra tecken på oregelbundet eller ojämnt slitbanans slitage.

Varför ska jag byta ut alla fyra däck?

Den bästa praxisen enligt Tire Industry Association (TIA) är att ersätta alla fyra däcken i taget för att undvika skador på körtåg och upprätthålla jämn slitage på slitbanan . För vissa fyrhjulsdrivna eller fyrhjulsdrivna fordon kräver tillverkaren att alla fyra hjul ska bytas ut för att undvika oundvikliga drevskador.

Vänligen kontrollera med din bils bruksanvisning för att se om ditt fordon uppfyller kraven för dessa tillverkare.