Egenskaperna hos fasta däck

- Mar 07, 2018-

Massivt däck är ett däck som motsvarar pneumatiskt däck (ihåligt däck), dess slaktkropp är fast, ingen sladd används som skelett, behöver inte blåsas upp, solid däck brister inte.

För det första är bra säkerhetsanvändning fördelaktigt för att förbättra arbetseffektiviteten. Den solida däckkroppen är tillverkad av full gummi, vilket säkerställer däckets punkteringsmotstånd maximalt. Det eliminerar den dolda risken för däckspårning under drift och drift av fordonet. Solid däckbelastning - deformation är liten och stabil drift, på grund av dess motståndskraft mot rivning och stöt, inget behov av inflation, för att undvika den frekventa förändringen av tungt arbetskraft, kan fordonets däck förbättras, användningsgrad och arbetseffektivitet i låghastighet och hög effektiv drift, solid däck kan ersätta det pneumatiska däcket.

Två, rimlig konstruktion för att säkerställa att däcket har bra prestanda. Eventer solid däck är konstruerat med avancerad trestegsstruktur och tre typer av gummi garanterar däckets totala prestanda. Basring av gummi och stål med hög styvhet, höghållfast stöd, både för att säkerställa däckens styvhet och se till att fästningen av däck och fälg, för att i princip eliminera problemet med solida däckslipringar. mellanliggande gummi med hög elasticitet, absorberar effektivt vibrationer vid körning, med körkomfort på samma gång för att undvika skador på fordonet. förtjockning av slitbanan, se till att däckets riva och slitstyrka förbättrar livslängden hos det vanliga däcket. Dessutom säkerställer de speciella trumman och CLICK-konstruktionen av LINDE-gaffeltrucken däckinstallationen och en tät samordning med fälgen. Det utvidgade däcktvärsnittet förbättrar fordonets körstabilitet.

Tre. Avancerad teknik och formel design. Eventer solid däck tillverkning av brittiska industridäck har avancerad teknik mer än ett halvt sekel av historia och erfarenhet av tillverkning av gummiformulering design för att maximera prestanda av däck, särskilt baslim alla importerade hög styvhet och låg värme lim, däck på körtid och uppvärmningstemperatur stiger till ett minimum samtidigt som däckets värmebeständighet förbättras för att lösa det soliga däcket som orsakas av temperaturhöjning av svällning, glidring, bristning och andra allvarliga problem. avancerad formel design och minska däckets rullande motstånd.

Fyra, för att lösa fördelarna med däckslipningsringen, blockera, spricka och så vidare. Efter användningen av importerat fibergummi som däckens bas förbättrades däckets värmeförmåga och däckets löpvärme reducerades väsentligt. Det solida däcket och fälgen packas ihop genom störningar, och den överdrivna expansionen av kroppsvärmen kommer att leda till däckglidningen. Fiberlim har många fördelar, såsom god styvhet, stor hårdhet, god styvhet, liten deformation, liten expansionskoefficient och låg värmeutveckling. Därför elimineras glidringfenomenet som orsakas av expansion av navet orsakat av däckuppvärmning.

Fem. Effekten av strukturella förändringar på däckets prestanda. KLICKA (kors typ) konstruktion av däckavsnitt efter breddning, vilket stärker fordonets stabilitet vid drift.