Sju trender för framtiden för Kinas däckmarknad

- Mar 07, 2018-

När den inhemska bilförsäljningen ökade, ledde det till den nya shuffling av vår bildäckmarknad. Nu har den inhemska däckmarknaden blivit en konkurrenskraftig plats för de stora däckmärkena, som hoppas att de kan spela en viktig roll på den kinesiska däckmarknaden.


Experterna från den befintliga däckindustrin påpekar att det kommer att finnas sju trender på Kinas däckmarknad, vilket är värt vårt övervägande på däckmarknaden.


Den första stora trenden: med idén om att människor på den gröna kolväten reser och ständigt uppgraderar det gröna däcket så att de flesta konsumenter kände igen, om återförsäljare eller tillverkare bör uppmärksamma konsumenternas behov, tillsammans med takten i konsumenten strävar efter att utveckla "grönt däck".


Den andra trenden: Med genomförandet av däckmärkningslagen i USA, Japan, Korea och Europeiska unionen kommer Kina att introducera grön däck industrialiseringsplan och grönt däck självdisciplin standard i år för att integrera med världen, Kina kommer att främja vår "etikettlag". Detta kommer att främja en ordnad och harmonisk utveckling av däckens grossistmarknad i Kina.


Den tredje trenden: Med industrins utveckling är industriell automatisering tillsammans med redigeringen av olika branscher. För närvarande har däcktillverkarna tillämpat automation på en del av däckproduktionen. I framtiden kommer fullständig automation att ersätta mekanisering. Med förbättrad tekniknivå kommer även däcktillverkningen att förbättras avsevärt, vare sig det är produktens kvalitet eller effektiviteten i produktionen.


Fjärde trender: Nuvarande däcktillverkare är överallt blommor strider mot sin tid, en rad små däcköverkapacitet har en allvarlig inverkan på hemmamarknaden. Många tillverkare står nu inför den nuvarande situationen för omstrukturering. Inte alltid så sedan antiken, överlevnaden av det fettaste påståendet av hundra tankskolor, det gamla ordspråket, så vi väntar på att möta nya utmaningar.


Den femte trenden är: nu tillverkar många märken av däcktillverkare alltmer fabriker i Sydostasien och andra gummiråvaror, vilket sparar råmaterialtransport och andra utgifter. Nu har Sydostasiatiska regionen successivt blivit destination för kinesiska däckföretag.


Sjätte trender: Eftersom de inhemska däckföretagen i allmänhet är småskaliga företag, i den hårda konkurrensen på den internationella sociala produktionsnivån och det finns fortfarande ett stort gap i denna tävling, överlevnad av den hårdaste miljön vi bör sträva efter att utveckla teknik, förbättra deras Däckets kvalitet. De olika företagen i vårt land har blivit ett vanligt sätt att utöka marknadsföringsverksamheten och minska däcken. Nu inser allt fler däcktillverkare däckpriserna och en rad marknadsföringsaktiviteter inom däckindustrin är inte en bra metod. Nu har många däckföretag börjat realisera denna punkt, börjar förbättra kvaliteten på däck och däckmärke krigsteknik. Vår däckmarknad kommer att flytta från däckpriskriget till däckmärket kriget.


Den sjunde trenden: Däck ska vara de snabbast växande däcken på den kinesiska däckmarknaden. Anledningen till denna trend är att förbättra levnadsstandarden i Kina, och begreppet underhåll av bil förbättras också. På grund av de olika årstiderna i norra Kina blir det allt vanligare för människor att byta vinterdäck på vintern. Efterfrågan på vinterdäcket ökar med kylning av temperaturen, så den inhemska vinterdäcksmarknaden kommer att bli en snatch av de stora däckföretagen. Nu har Michelin, Dunlop, Bridgestone-dekkdäck, HANKOOK-däck och andra stora märkesdäck kontinuerligt uppdaterats vinterdäck. I allmänhet i augusti har de stora däckgrossisterna börjat sälja vinterdäcken för att möta kundernas behov.


I den allt hårdare konkurrensen kommer däckföretagen om du vill dyka upp i den varierande bomben, utöka marknadsandelar. Den första uppgiften är att bygga varumärket, möta kundernas efterfrågan, med utmärkt produktionsteknik, utmärkt däckkvalitet för att erövra kunder, få miljöskydd, bekvämare, mer lämplig för konsumenten av däck för kunder. Låt vårt däckmärke bli ett hushållsnamn, vi måste följa trenden på däckmarknaden och komma ut ur vår egen varumärkesväg.