Viktiga punkter för bildäck

- Mar 07, 2018-

Hur lång tid tar en uppsättning däck?

Varför bär din bildäck snabbare än andra?

Vilken typ av däck kan ha en säkerhetsrisk?

Hur förlänger däckets livslängd?

Som den enda kontaktdelen mellan bilar och marken är betydelsen av däck självklart. Dåliga däck kommer inte bara att påverka bilens hastighet, buller, stabilitet och bränsleförbrukning, utan också orsaka problem vid körolyckor. Även om du har på dig delar till alla typer av bilar, vill du inte spendera för mycket insats för att förstå, och kasta den till underhållsstationen av problem, men den nödvändiga kunskapen om däcken eller måste ha, åtminstone kan du när som helst När allt för att bestämma vilken typ av däck som äventyrar trafiksäkerheten kan inte återanvändas, och när du möter däcket eller andra problem. Inte längre hjälplös, vänta på räddning.


Däckpunkter

1, kontrollera däcktrycket regelbundet för att undvika risk för däckutblåsning

Däcktrycksproblem bör uppmärksammas vid daglig användning av däck. Vissa tror att utblåsningen beror på för mycket luft, att det inte är ett stort problem, vilket är mycket ensidigt. Allmän bilhastighet snabbt, däckets form i ett högfrekvensväxlande tillstånd, om otillräcklig tryckdeformation ökar, slår på båda sidor av slitbanorna på grund av överdriven slitage, kan slaktkroppen inte motstå markens tryck och förvrängningen orsakas genom hög temperatur accelererat däckslitage, och leder till en utblåsning. Därför bör däckets standardtryck bibehållas enligt tillverkarens önskemål, inklusive reservdäcktrycket. Mätningen av däcktrycket kan mätas av däcktrycksmätaren på egen hand, men den måste mätas vid däckens normala temperatur och resultatet av mätningen av det heta däcket är felaktigt.


2, fram och bak däckbyte för att förhindra ojämnt slitage

Däcken ska bytas ut var tionde tusen kilometer. Eftersom den allmänna bilmotorn placeras framför den olika belastningsfördelningen av fordonets fram- och bakaxlar under bromsning, är trögbelastningen vanligtvis 70% bilar som står för 80% full belastning, 4 belastning på däcket Eftersom det inte är lika, kommer det oundvikligen leda till att slitaget på framdäcken är stor för att lindra detta fenomen, det bästa sättet är före och efter däckbytespositionen. Dessutom, om däcket inte är riktningsdäck (Mark slitbanor), i bästa fall och om däck, däck och sidoklädsel.


3, försök att undvika för snabb acceleration och bromsning

Vid drift av bilar bör vi försöka undvika brådskande acceleration, nödbromsning och brådskande styrning. Detta är inte bara dåligt för bilens mekaniska prestanda, men också dåligt för däckets livslängd. Om upprepade snabba accelerationer, bromsning och brådskande brådskande brådskande väntetid inte väntar på normal körning, kommer däcket att orsaka skarp deformation, ojämn slitbanedragning, längsgående spårtorn, däckets inre temperatur stiger, lätt att brista.


4, bör däcket balanseras regelbundet

Däckets balans är uppdelad i två typer: dynamisk balans och statisk balans. Dynamisk obalans gör hjulet rockande och orsakar vågslitage. Statisk obalans ger upphov till stötar och hopp, vilket ofta orsakar plana fläckar på däcken. Därför kan regelbunden dynamisk och statisk balanskontroll och -justering förlänga däckets livslängd, förbättra körstabiliteten och undvika trafikolyckor på grund av att däck är borta och borta vid körning vid hög hastighet.


5. Olika däck i samma bil

Samma bil kan inte blandas med två olika däckspecifikationer, om två olika specifikationer på däcket är monterade på samma axel, kommer styrningen att orsaka överdriven eller otillräcklig eller sannolikt orsaka sidoslip. Ljuset påverkar bilens manövrerbarhet, och den tunga orsakar en bilolycka. Dessutom bör det försöka undvika att blanda olika märken med däck eftersom olika däckdäck även samma parametrar, slitbanan, däckkvaliteten är också väldigt annorlunda, obalansens körläge.


6, bör de slitna däcken elimineras i tid

När det gäller däckeliminering beror det på graden av slitage när slitmärkena avslöjas, bör de bytas ut. Generellt sett föreslås att dess livslängd är ca 4 och 50 tusen km. Om körsträckan är mindre är det rekommenderat att byta ut det i mer än två år. Eftersom däck är tillverkat av gummimaterial, påverkas det av miljön, och det kommer att bli försämring och åldrande fenomen under lång tid. Det kommer att orsaka sprickor enkelt.


7. Kontrollera däcken först efter olyckan

Efter en bilolycka bör även en liten kollision och hängning noga kontrollera däcken för att undvika förekomsten av säkerhetsrisker. Om däcket har onormala fenomen som deformation, spricka, trumma och så vidare, måste det omedelbart öppnas till underhållsstationen för inspektion och underhåll.