Hur man bedömer livslängden och graden av slitage på däcket

- Mar 07, 2018-

Generellt sett är det normala däckets livslängd 4 till 5 år och efter 5 år, även om däckslitaget är mycket litet, är det bäst att byta ut det, eftersom däckgummen blir åldrande på grund av den långa tiden, och många små sprickor är framkallandet av däcksprängning.


Däremot har statens relevanta avdelningar ännu inte specificerat däckens hållbarhetstid, eftersom däckets livslängd varierar beroende på skillnaden i däckgummiformulering, fordonsmiljö och körvanor. Så det är nödvändigt för oss att köra mer hjärta, och däckens åldrande är också ett tecken. Till exempel började slitbanans del av åldring komma ut ur pärl- eller axelkanten, såsom liten spricka, långsiktigt sol och regn kommer att låta gummytan dyka upp i cirklar, dessa sprickor vid denna tidpunkt att lagringskapaciteten hos däck och kvalitet har redan börjat minska, för att minska risken för däckbyte före bästa.


Förutom åldring är däcken också naturligt slitna. Därför markeras däckets gränsvärde på däckens sida innan fabriken är slut från fabriken för att indikera däckets realtidslitage. För däck utan slitage kan vi också mäta med kaliper. Däcket med ett spårdjup mindre än 1,6 millimeter kan i allmänhet inte längre fortsätta att använda, eftersom däckens prestanda och slitstyrka minskar dramatiskt. Dessutom, om ett däck har reparerats tre eller fyra gånger, föreslår vi att du byter däck till icke-drivhjul eller bakhjul för att minska risken för däcksprängning.


Naturligtvis är däckets liv också relaterat till normal användning av normal. Först och främst vill vi se till att däcken alltid ligger under normalt däcktryck, för lågt eller för högt, däcktrycket kommer att begrava däcksäkerheten. Behöver påminna dig om att du inte tror vad dina ögon ser, för nu är det mesta av bilmonteringen ett tublöst radiellt däcktryck, ibland från utsidan kommer det att känna sig lite platt men det betyder inte att gasen, professionellt däck förloras tryckinstrument är det enda sättet att testa däcktrycket. Dessutom måste provet på däcktrycket vara kallt däcktillstånd, om det är ett hett däckmätning för att minska värdet av det uppmätta värdet på 0,3PA för att vara exakt.